Разследващият журналист Христо Грозев, който беше обявен за издирване от Русия, беше

...
Разследващият журналист Христо Грозев, който беше обявен за издирване от Русия, беше
Коментари Харесай

България е от изключителен интерес за руското разузнаване

Разследващият публицист Христо Грозев, който беше разгласен за издирване от Русия, беше изслушан от депутатите от комисията за надзор на спецслужбите. Той се включи отдалечено в съвещанието на комисията. 

В този миг нямам публична информация по каква причина съм разгласен за национално търсене, сподели Грозев първоначално. Смята, че е рисковано да се завърне в България.

Според проверяващия публицист страната ни е към момента е от извънреден интерес на съветското разузнаване.

Пред депутатите той разкри още, че има информация за български проверяващи, които укриват данни от интернационалните служби за съветско присъединяване във гърмежи във военни фабрики в България. В контакт е със службите и по остарели свои следствия, само че забележителен резултат по тях в българската прокуратура нямало.

От „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ желаеха Народното събрание да одобри решение, с което и прокуратурата да бъде задължена да регистрира свършеното по сигналите на Грозев.

Във връзка с проблема с издирването на Грозев от Русия външното ни министерство извика руската посланичка Елеонора Митрофанова на диалог, напомнят от bTV. А служебното държавно управление към момента чака отговор на публично питане какви са аргументите Кремъл да разгласи Грозев за търсене.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР